Danny Scheren

Geluidsman

Ook wel bekend onder de naam Dan the Soundman. Analoog of digitaal. Hij kent alle knopjes op alle mengtafels uit z'n hoofd. Hij kan de band in alle zalen perfect uitmixen. En met zijn "Magic Touch" klinkt Bar-B-Q spat zuiver.

danthesoundman.nl

Biografie uit het archief

Nadat aan het einde van mijn opleiding L.T.S. mechanische techniek mijn interesse meer lag in het vak “geluidstechniek”, besloot ik er een jaar L.T.S. elektrotechniek aan vast te plakken zodat ik kon doorstromen naar de M.T.S.elektrotechniek. Ondertussen deed ik al “ het geluid ” voor twee lokale bandjes, en was ik af en toe werkzaam voor geluidsbedrijf Channel Soundservice uit t’ Zand waar een van deze bandjes repeteerde. Ook had ik een cursus P.A. techniek gevolgd in jongerencentrum de Boerderij te Schagen. Omdat ik toch gerichter een opleiding geluidstechniek wilde volgen, heb ik maar twee jaar van de M.T.S. afgerond en ben ik doorgestroomd naar het Sound Seminar te Rotterdam.

Nadat ik dit met goed resultaat had afgerond, ben ik in 1995 in dienst gekomen bij geluidsbedrijf Sound Support te Schagen. Ik ben daar intensief begeleid door de eigenaar Marc van hamersveld die veel live geluid ervaring had in binnen -en buitenland. Bij Sound Support ben ik betrokken geweest als technicus bij verschillende tours, festivals en theater producties in binnen -en buitenland. Ook werkte ik via Sound Support als huistechnicus bij poppodium Atlantis te Alkmaar. In 2005 is Sound Support overgenomen door Rhythm Sound te Den Helder en ben ik ( zowel F.O.H., monitors en systeem ) betrokken geweest bij verschillende theatertours van oude Engelse bandjes zoals de Zombies ( monitors ), Procol Harum ( monitors ), the Stranglers ( systeem ), Wishbone Ash ( monitors ) en Hot Chocolade ( monitors ). Verder heb ik ook als 2e geluidstechnicus meegereisd met de musical “Sweet Charity“, en was werkzaam als oproepkracht in Schouwburg de Kampanje te Den Helder.

Sinds Januari 2009 ben ik begonnen als freelance geluidstechnicus bij onder meer de Waerdse Tempel te Heerhugowaard, Higher ground productions te Alkmaar, DSL te Schagen, Swingcafe t’Noord te Schagen, Schouwburg de Kampanje te Den Helder, Mnn-audio te Warmenhuizen en Mammoth productions te Haarlem.

Tech & Design: MProgramming